I dag ska ni få recept på världens godaste bullar.

Det blev inget utejobb i dag. Det är kallt och regnar så jag passade på att rensa lite i garderoberna. Kom ihåg att alltid göra det bästa av situationen. Så skönt när vinterskorna och vinterjackorna byter plats med vårskor och vårjackor. I morgon ska jag ta hand om kläderna, ja om det är dåligt väder annars blir det utejobb. Eller så hittar vi på något kul att göra. Vi får se.

Nu ska Jag berätta något för er och som jag har längtat efter att ge till er. Av en slump hittade jag hos Sofia Rönnbacka ett recept från hennes mamma. Hon hade bakat

Västgöta wienerbröd. Gud så goda, ja alla sa att det var det bästa jag bakat. Så då kör vi.

Ta 200g smör och lägg i en kastrull. Smält smöret och sen häller du i 3 dl mjölk. Värm till 37 grader.

Sen tar du 50 gram jäst i en bakmaskin.Du smular sönder jästen och häller i mjölkblandningen.

Häll i 3 msk socker,0,5 tsk salt och 1 tsk kardemumma.

Häll i ca 5 liter mjöl och sen knäcker du i två ägg. Knåda degen och tillsätt mer mjöl, lite i taget. Tills degen blir smidig.

Låt degen jäsa till dubbel storlek. Värm ugnen till 225 grader och sen tar du 150 gram smör och 150 g socker. Rör ihop smöret och sockret. Det är till fyllningen.

Dela degen i två bitar och kavla ut till en rektangel, sen brer du ut halva fyllningen. Vik sen degen från sidorna in till mitten. Du ska få tre lager.

Skär ca 5 cm remsor av degen och skär ett snitt av varje remsa. Kom ihåg att det ska ej gå längs med hela remsan.

Nu kommer något som är lite klurigt att göra och svårt att visa. Trä ena änden av bullen genom hålet och sen drar du igenom. Låt jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt i ca 30 minuter och sen penslar du med ägg och strör på pärlsocker.

Grädda i ugn tills bullarna blivit gyllene, i ca tio minuter.

Sen är det bara att njuta. Jag vill passa på att tacka Sofias mamma för receptet ❤️ Nu önskar jag er lycka till med bakningen. Har ni några frågor så är det bara att fråga. ?Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *