Middagstips och hur jag gjorde så att folk på Ica fick sig ett gott skratt.

Hej på er

Nu är det dags igen att ge er ett gott recept. Jag älskar att ge er goda recept. Jag testar dom alltid för att se om det är något att ge till er och det var det. Hoppas att ni också gillar att få lite middagstips. Jag brukar ju byta ut köttet mot något vegetariskt alternativ.

Så den här köttfärspajen tog jag vegetarisk färs. Jag brukar köpa

Okej då börjar vi laga mat. Du tar två lök och en vitlök och hackar. Sen river du två morötter och två palsternackor. Du börjar med att bryna lök och vitlök sen häller du i färsen. Efter ett tag så häller du i morötterna och palsternackorna. Fräs i ca 7 min, därefter häller du i 500g krossade tomater,2 dl creme fraiche och sen kryddar du det som du själv vill ha. Sen ska det sjuda i ca 10 min och under tiden tar du fram en ugnssäker form och lägger i smördeg. Plattor som du lägger i, behöver inte tinas. Sen lägger du färsen på plattorna och smular fetaost över och toppar med oliver. Jag köpte oliver med paprika så goda. Kan bli så gott till ett glas vermout. In i ugnen 225 grader i 20 min. Det här var första gången vi använde den nya ugnen och den fick godkänt.

Måste berätta något som hände mig idag när jag var och handlade. Ni vet när man ska ta en plastpåse vid kassan. Jag lyckades slänga ut hela rullen på golvet och som rullade iväg. Ja jag fick ett gott skratt. Sen träffade jag en trevlig kvinna i bokhandeln. Jag behövde ett kuver och hon sa om hon hade ett så skulle hon ge mig men nu var man tvungen att köpa 10st. Ja man behöver alltid kuvert. Sen pratade vi en lång stund om vädret och nu ska jag hjälpa till och hänga upp lite köksluckor. Vi hörs imorgon. ?Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *