Bästa kakan

Hej idag blir min blogg en bakblogg och det var ett tag sen men ni måste få det här receptet för det är så gott. Ja jag skulle nog säga att den slår det mesta. Den är så god att jag har svårt att motstå att bara ta en bit. Även så god att jag glömde att ta kort på den men jag filmade. Jag har haft lite problem med att lägga upp film så du har två alternativ. Titta på min Insta eller se en bild från tidningen buffé, ja det var där jag hittade den. Ja på den nivån är jag inte att hitta på egna recept. Kanske någon dag . Okej nog pratat här kommer bilden

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Två ägg och 2dl socker vispa med elvisp. Det ska bli fluffigt så du behöver vispa ett tag.
Blanda runt 2 dl vetemjöl,1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 tsk malen kanel, 1/2 tsk malen ingefära, 1 tsk bikarbonat, 1tsk bakpulver.
Nu rör du ner 2dl finrivna morötter i äggsmeten.  Nästan en morot blir det. Sen häller du i 3/4dl rapsolja. Sen siktar du ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Nu brer du ut smeten jämnt på ett bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Strö lite socker på ett annat bakpapper. Vänd upp och ner på kakan och dra försiktigt bort det andra pappret. Har du svårt att bli av med pappret kan du pensla lite vatten på då brukar pappret lossna. Medan kakan svalnar ska du göra frostingen.
Ta 75 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl florsocker , 2 tsk vaniljsocker och 300 g färskost. Jag valde philadelphiaost. Vispa ihop allt till en kräm. Bre ut på kakan och rulla ihop till en rulltårta. In i kylen och innan servering kan du om du vill pudra på lite florsocker .
Ja nu är det bara att njuta.

okej för att det här inte ska bli en bok så får jag berätta för er imorgon vad jag gjorde igår.
Njut just den här dagen och tänk inte på gårdagen eller dagen imorgon. Det här säger jag till mig själv varje morgon och kväll för att jag ska förstå det. Inte lätt men vem har sagt att livet är lätt. Så må så gott till vi hörs igen 😘

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *