Varför jag inte äter kött

Hej på er Ja idag tänkte jag att vi skulle prata lite om mat. Hur tänker jag där och varför är jag vegetarian när ingen annan i familjen är det. Jag har länge velat va vegetarian men då när barnen var små då ville jag inte strula till det och man visste inte så mycket om det. I dagens läge vet man mer  och det finns så många andra alternativ att köpa. Så jag hade nog gett mina barn vegetarisk mat. Samtidigt vill jag inte tvinga in mina barn i något som dom inte själv valt. Så jag är väldigt kluven hur jag skulle göra, dock så vet man ju att grön mat är nyttigare än kött. Så skulle jag ge onyttigt till mina barn. Ja svåra frågor, kanske en köttdag. Okej nu har jag inte små barn längre så nu gäller det bara mig. Jag har aldrig varit någon köttälskare så därför har det varit enkelt för mig. Jag gör det av enbart moraliska aspekter och inte för miljön. Sen har jag även börjat att ta hand om min kropp. Jag vill leva lääääääänge. Om jag skulle äta kött måste jag veta att djuret har haft ett bra liv och att slakten skedde på gården och på ett bra sätt. Dock så kommer jag nog aldrig att äta kött igen. Saknar det inte. Jag älskar att man lär sig så mycket nytt om mat och smaker. Titta på den här tallriken

Se så vacker och så gott. Jag skulle ha haft sötpotatis men hade inga så det fick bli vanliga potatisar. Receptet sa kyckling men hade som alternativ svarta bönor,nötter och pumpakärnor. Så enkelt att ta bort köttet men ända få proteinet i sig. Ja kycklingen var slut så resten av familjen fick äta vegetariskt. Ja dom äter nästan också bara vegetariskt på vardagarna men äter pålägg och kött på lördagarna. Okej dags att ta hand om dagen . Må så gott 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *