Recept på världens godaste kaka

Hej på er

Ja en ny härlig dag framför oss. Ja vissa dagar känner man så och vissa dagar känner man inte så och det är okej att känna så. Jag vet att det är många som är oroliga hur allt ser ut nu och jag är den första att skriva under på den oron. Det blir inte bättre av att man får så mycket tid över att tänka och oftast blir det inte bra tankar men något som vi ska tänka på är att dom är bara dina tankar. Dom finns inte på riktigt. Säg det till dig själv och sen försök att sysselsätta dig med något. Ring en kompis,familjen eller bara hitta på något annat. Ja du kan ju baka och nu ska du få ett gott recept av mig. En polsk kaka.

Du tar  80 g smör i en kastrull o smälter. En dl mjölk en dl vatten och 1/2 tsk salt

blanda 150g mjöl och en tsk bakpulver Häller i kastrullen till det blir en deg .Ta bort från plattan och  Häll i fyra ägg ett i taget och blanda. Sätt ugnen på 200 grader.  Ta en form med avtagbar kant och pressa ut halva degen. In i ugnen i 20 min och sen gör du om samma sak med den andra halvan av degen. Öppna inte luckan under tiden. Låt sen kakan svalna på galler.

smörkrämen

ta en kastrull häll i två ägg 150 g socker rör runt och häll i  100 g mjöl fem dl mjölk rör runt . Ställ sen på plattan och rör runt hela tiden o när det börjar koka låt det koka i 3 min ta bort från plattan o lägg ett lock på och stå o svalna .

Ta 180-200 g smör och vispa runt och häll i vaniljsocker och grädden lite i taget. Bre på kakan och lägg sen locket på. Pudra med florsocker. Låt sen stå i två timmar i kylen innan du serverar den. Ät o njut.

Ja mina vänner nu ska jag göra mitt yoga pass o meditera. Sen får vi se vad som händer. Vi har ju semester. Ha en fin dag och kom ihåg att dumma tankar är bara dina tankar. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *