Lite hur jag mår och ett så gott recept

Hej ja nu är jag tillbaka. Helt sjuk va jag inte mådde bra av vår långa promenad . Ni som följer mig på Insta vet vad det handlar om. När vi kom hem så fick jag feber ,en jättestor blåsa mellan tårna och en känsla av att du hade en rustning på dig. Dina höfter var inte så nice, det roliga var att jag hade inga problem med mina ben. Jag tror att jag fick feber för jag blev varm o kall hela tiden. Ja man lär sig hela tiden iav sina misstag. Två och en halv mil är för långt men det blir så här när vi inte kan fixa på något annat sätt. Okej men sjukt stolt över mig själv att jag klarade det. Nu dröjer det till nästa tur. Vädret och foten måste bli bra först och vi måste se hur vi ska fixa nästa etapp. Den är 20 km lång.  Okej till något helt annat nu måste jag ge er receptet på den här goda middagen som vi åt för några dagar sen.

Du behöver för att göra kikärtspannkakor.

3 dl kikärtsmjöl
5 dl valfri osötad växtmjölk eller vatten
1 msk kallpressad olivolja
1 rejäl näve blandade färska örter + extra till servering
1 krm havssalt eller bergssalt (oraffinerat)  

Mixa ihop allt det här och låt sen stå o svälla i ca 10 min.

Gör salladen sen

300 g gulbetor
250 g grön sparris
100 g färsk grönkål
1 dl kallpressad olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pumpakärnor
1 ekologisk citron, zest + juice
1 förpackning förkokta vita bönor (á 230 g avrunnen vikt)
Havssalt eller bergssalt (oraffinerat)
Nymalen svartpeppar
En näve färsk mynta (frivilligt)

Skrubba gulbetorna väl (låt gärna skalet vara kvar) och skär dem i små bitar. Ånga bitarna i 7-10 minuter, tills de mjuknat något men fortfarande har en hård inre kärna.

Bryt av den nedre, torra delen, på sparrisen. Dessa offrar vi till sparrisgudarna. Knipsa av topparna och låt dem ånga med gulbetorna de sista 2 minuterna. Hyvla resten av sparrisen tunt med en potatisskalare och lägg åt sådan så länge.

Ta bort stammen från grönkålen och skölj bladen. Mixa grönkål, olja, vitlök, pumpakärnor och 1 msk färskpressad citronjuice till en slät pesto. Smaka av med salt och peppar. Blanda grönkålspeston med gulbetorna och sparrisen – både de ångade topparna och hyvlade stammarna. Smaka av med salt och peppar.

Häll av och skölj de vita bönorna. Observera att du inte behöver diska mixerskålen än, det går fint att mixa bönkrämen i samma = mindre disk, enklare att laga mat och dessutom ska alla smaker snart blandas ändå! Hur som, mixa bönor, citronzest och resten av citronjuicen till en kräm. Tillsätt eventuellt lite vatten för en lösare kräm. Smaka av med saltoch peppar.

 

Stek ca 1/2 dl av pannkakssmeten åt gången, på svag värme i lite kallpressad olivolja. Kom ihåg att pannkakan kan ha precis vilken form som helst – alltså inte vara perfekt rund. Vänd försiktigt runt pannkakan när du ser att kanterna börjar släppa. Stek i ytterligare 1 minut på andra sidan. Räkna med att det tar lite längre tid än när du steker klassiska pannkakor.

Vi gjorde lite annorlunda, vi tog rödbetor då vi inte hade gulbetor. Vi hade rörorna bredvid men tack http://Foodpharmacy

för ert goda recept. Den här gången kopierade jag Det  rakt av.  Så gott.

sparrisen som du hyvlade var så gott. Okej nog pratat om mat nu ska jag ta tag idagen . Vi ses på måndag. ? Ha kul och ta hand om er .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *