Ont i ryggen och ett supergott fiskrecept.

Hej på er Hur mår ni , jag hoppas att ni mår bra och att ni är där ni vill vara eller iallafall på väg dit. Jag mår bra förutom att jag var så dum i måndags då jag lyfte fel och det högg till i ryggen. Så nu har jag ont i ryggen . Till något helt annat ni vet att jag gillar att brodera och att jag håller på att lägga upp en butik på etsy där man ska kunna beställa mina mästerverk. Dock är det så svårt att förstå etsy programmet. Allt är på engelska och så konstigt. Jag blir tokig men förutom det så mår jag bra. Okej har ni saknat att få lite mattips, jag har iallafall saknat att ge er. Så nu kommer ett som jag hittade inne hos http://Bisse .metromode.se

Det här behöver du för att göra en god vitvinssås.

Koka under tiden ner 4 dl vispgrädde på låg värme. Du ska ha hälften kvar. Sila av lök o timjan och häll vinbuljongen i grädden. Koka upp och rör ner 1 dl creme fraiche. Ta från värmen och rör försiktigt ner 60g forellrom och en kruka finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Skala och finhacka 2 st schalottenlökar. Stek den mjuk med smör och en halv kruka timjan. Häll på 4 dl vitt vin och 4 dl fiskbuljong. Låt reducera till att du har ca 2,5 dl kvar.

Torka av torsken och lägg i en ungsform och lägg en klick smör på varje bit. Täck hela formen med plastfolie och tillaga i 100 grader . Det tar ca 15 minuter eller fisken ska ha en innertemperatur 42-45 grader.

Skär spetskålen i fyra klyftor och stek i smör till ytan är gyllene brun. Lägg i sockerärtor i pannan så dom blir varma. Salta och peppra och ha kokt potatis till. Där har ni en god söndagsmiddag.

Så gott

Jag har en snarkande hund bredvid mig så jag blir också sömning men nej dags att jobba igen. Ha en fin torsdag och berätta gärna om ni lagar maten. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *