Nu fick jag se en hemsk sak.

Hej då kör vi lördag som var orsaken till den här lilla resan. Vi skulle på dop hos min kära brorson. Dom har precis köpt ett hus i Lund. Totalrenovering och wow va snyggt. Vi har vitt hemma hos oss men när man ser vad tapeter och färg gör på väggarna blir man lite sugen på att tänka om. Ja det får bli vårt nästa boende. Till hösten har vi ett jätteviktigt projekt och det är att tömma vårt ungdomsrum som har blivit skräpkammare. Jag vill tömma alla våra förråd. Så när vi ska flytta är dom här tråkiga bitarna gjorda. Svårt är det för jag har svårt för att slänga saker men vi måste för vi kommer inte precis flytta till något större. Sen har vi tvättstugan som behöver en renovering, men nu kom vi ifrån resan. Så tillbaka till den. Efter en god frukost hade vi ca två timmars körning framför oss. Vi satt för länge vid frukosten så vi fick lite bråttom till kyrkan. Hon skulle döpas halvtvå och vi parkerade bilen kvart över ett. Så fint dop och dom hade hyrt in en kille som spelade gitarr och sjöng. Gud så vackert. Sen blev det fest och god mat och mys med den lilla flickan. Hon blev lite ledsen så jag lyfte upp henne och gick runt och sjöng och dansade med henne. Hon blev tyst. Ja jag kan fortfarande, har lite vana inne efter fyra barn. Det var en rolig fest med en massa småbarn, den nya generationen. På kvällen tackade vi för oss och åkte i väg mot Tomelilla . Vi hade beställt bed and breakfast då vi visste att vi bara skulle sova där. Vi kom fram till ett så gulligt ställe som drevs av en familj. Efter rundturen var vi lite hungriga och tänkte att vi kör in till centrum. Vi bodde utanför Tomelilla . Vi ville ha tystnaden men det var faktiskt inte så tyst för skördetröskor och kor som råmade i sina lador. När vi kommer in i centrum ser vi världens bråk mellan två gäng. Ett gäng invandrarkvinnor och ett annat gäng från Tomelilla . Det var hemskt att höra och se så vi bestämde oss för att gå vidare. Då träffar vi en man som är ute och går med sin hund och berättar att efter nio kan man inte vara ute för då är det inte trevliga människor som är ute. Vi fick en dålig känsla och bestämda oss får att åka tillbaka till hotellet. Det här skulle vi kunna prata mycket om men det kräver ett eget inlägg men jag såg med egna ögon vad som händer med en liten kommun. Politiker ni måste ändra strategi. Så vi körde hem och delade på ett äpple,päron och en påse salta bilar. Vilka kontraster från gårdagens lyx.

Tog tyvärr inte så många bilder men två coola bilder från Tomelilla. Bilden längst ner är vårt bed and breakfast .

Ja nu är det fredag och i morgon ska vi på 30 årsfest. Vi ska ut i skärgården . Så vi fortsätter reseberättelsen på måndag. Sen har jag tips på en god och nyttig soppa men det kommer nästa vecka. Må så gott ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *