Recept på en glutenfri rulltårta

Hej hopp i dag är det inte en vanlig dag för min äldsta son fyller år. Han vill inte fira så det blir bara med familjen. Dock betyder det att man får äta lite onyttigheter idag. Ni som följer mig vet att han är glutenintolerant så jag bakade en rulltårta och chokladbullar till honom. Det här med att inte tåla gluten blir allt mer vanligt så därför tänkte jag lägga ut receptet. När du gör chokladbollarna byter du bara ut havregrynet mot ett glutenfritt havregryn. Sen gör du precis som vanligt. I går la jag upp på instastories hur man bakar rulltårtan men jag lägger upp den här också. Du behöver 3 ägg, 11/2 dl socker, 3/4 dl potatismjöl, 1-2 msk kakao, 1 tsk bakpulver Till fyllningen behöver du 150 gram smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och en äggula.

Du gör så här.

Vispa ägg o socker pösigt. Blanda mjöl,siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Ta en plåt och lägg ett bakplåtspapper på och bre ut smeten. Grädda i 200 grader mitt i ugnen. Efter ca 5 minuter är den färdig. Stjälp upp kakan på sockrad papper och dra bort papperet som den gräddats på. Låt den sen stå och nu gör vi fyllningen. Rör smör och florsocker poröst sen tillsätter du vaniljsocker. Sist rör du ner äggulan. Sen brer du ut fyllningen på kakan och rullar ihop den. Kakan ska stå i kylen innan du serverar den. Sen om man vill kan man dekorera den det har jag tänkt att göra innan jag sätter ut den på bordet.

Du kan ju ta vilken fyllning som helst. Det känns bra när man kan baka goda glutenfria kakor.

Okej jag vill att du hittar ditt lugn. Sen vill jag att du skriver ner något bra som hänt i dag och även något som inte har varit riktigt bra.

Ja mina följare nu hoppas jag att ni får en bra dag och nu ska jag gå och gratta sonen som har tagit ledigt den här veckan. Det är ju en kort vecka. Så ? och lycka till med bakningen om ni nu bestämmer er för att baka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *