Recept på världens godaste blomkålsris.

Hej i dag var det mulet ute men jag bryr mig inte om hur vädret är. Det är bara att ta rätt kläder på sig, du kan ändå inte göra något åt det. Lägg energi på något du kan göra något åt. Jag försöker alltid vända på saker och se något positivt med det. Naturen behöver vatten och nu kanske all aspfrö försvinner. Det är isåfall bra, hörde att aspfrön brinner lätt. Ja inte ett frö utan en hel massa och det har vi mycket av. I dag kommer Svea och vi ska gå och träffa en annan hund. Ska bli så skoj kanske blir det en ny hundkompis till Svea.

Okej till något helt annat så måste ni bara testa att göra blomkålsris. Jag brukar koka blomkålen snabbt men den här gången skulle man ha det i ugnen. Det blev faktiskt mycket bättre. Så här kommer receptet. Det här gäller för två personer.

1/2 blomkålshuvud, 30g pinjenötter, 1/2tsk havssalt, nymald svartpeppar , saften från 1/2 citron, 2 tsk tahini,1/2 tsk spiskumminfrön, 1/2 tsk malen gurkmeja och 1/2 msk olivolja.

Värm ugnen till 200 grader och riv blomkålen grovt. Lägg i en skål och häll på allt. Rör runt och lägg sen ut ett tunt och jämnt lager på en plåt. Ungsrosta i 10-12 minuter. Vänd runt riset försiktigt efter halva tiden. Då torkas det och får fluffig konsistens. Så gott och nyttigt.

Här har jag en fiskgryta till men du kan ha vad som helst.
Jag hoppas att ni fortfarande mediterar och nästa vecka kör jag igång igen med lite fler tips. Ta nu hand om er och kom ihåg att det kommer en ny dag i morgon och att alla dagar inte kan kännas super. Dock försök se någon ljusglimt. Stort som litet. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *