Recept på en god sparrissoppa

Hej på er hoppas att ni har det bra. Här hemma är det fortfarande sjukstuga. Gud va man tappar allt när man är sjuk. Träning och rutiner. I natt var jag tvungen att sitta upp och sova för jag var så täppt men det gick bra. Så det händer just nu inte så mycket i mitt liv förutom att jag dricker mängder med te. Så jag tänkte faktiskt att jag slänger in en fantastisk god sparrissoppa som vi åt igår.Alltså sluta att köpa färdigköpta soppor. Det är faktiskt inte så jobbigt att göra en egen soppa. I boken om antiinflamatorisk mat ska man inte äta så mycket förädlad mat, ja hade ingen aning vad det betydde så jag googlade upp det. Korta drag ska man ha så ren mat som möjligt, alltså inte nått som människor har plockat ihop. Ta soppan där finns en massa bokstäver i, nej nu kör vi clean.

Du behöver detta

Soppa:
250 g grön sparris
½ msk smör
½ hackad gul lök
4 dl grönsaksbuljong
1 msk ljus maizenaredning
1 dl matlagningsgrädde, 12 % eller vanlig grädde.
salt och peppar

Senaps-crème fraiche:
1 dl creme fraiche
½ msk dijonsenap
1 msk klippt kryddkrasse

Grillad baguette:
Skiva en surdegsbaguette
½ tsk dijonsenap
2 skivor lagrad ost,

Börja med att bryta av och släng den nedre träiga delen av sparrisen. Skär sen av topparna och lägg dom i en liten skål. Nu skär du resten av sparrisen i små bitar. Fräs sparristopparna sen i smör i en kastrull ett par minuter. Ta upp dom och sen häller du i hackad lök och resten av den hackade sparrisen. Fräs i ett par minuter och häll sen över buljongen. Låt koka i ca tio minuter. Under tiden gör du en redning på maizena och grädde. Rör ner det i soppan och låt det sen Sjuda i ca två minuter. Mixa sen soppan slät.

Nu blandar du creme fraiche,senap och krasse. Det häller du i soppan. Häll lite i taget. Smaka hur du vill ha den. Glöm inte salt och peppar.

Nu tar du brödet och brer på lite senap och lägger på lite ost. In i grillen. Sen är det bara att njuta.

Jag har tyvärr ingen bild på soppan, som jag sa tidigare i inlägget så har jag tappat allt med att fotografera. Jag lovar att det ska bli bättre. Så ni för nöja er med en bild på frusen sparris men nu är det sparristider så köp den färsk.

Nej det är ju torsdag i dag så då är det Sveatid. Mys med hunden.

Må så gott och kom ihåg att solen kommer tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *