Rockefeller center, Chrysler building, FN-högkvarteret, Ford foundation, tudor city, empire state building, New York public library, bryant park, Trump world tower, Wallenberg-minnesmärket

Hej nu är det snart dags att gå och lägga sig men först ska ni få lite information om vad som hänt idag. Vi började med att äta frukost på hotellet som var väldigt dyrt och väldigt konstigt. Det var en affär, dock var mina avokadossmörgåsar så goda. Imorgon tänker vi äta frukost någon annanstans. Sen gick vi till Rockefeller center för att åka upp 64 våningar men då sa kvinnan bakom disken att det var lite dålig sikt så vi bestämde oss för att gå vidare. Staden är helt otrolig och idag har vi haft 20 grader. Nästa stop blev Wallenbergs minnesmärke och Trump world tower. Det var en häftig känsla att få se FN-högkvarter. Pulsen är hög här och det tutas till höger och vänster. Hela tiden hör man ambulans cirener. Nu hamnade vi i tudor city där byggnadsstilen var tagen från 1500 talets England. Plötsligt får vi se en park inomhus, Ford foundation. Det var väldigt coolt. Stegen gick sen mot Chrysler building. Så coolt det tog dom bara 18 månader att bygga huset och dom använde lite svensk granit. Vi fikade sen vid grand center och vi kommer plötsligt på att vi har köpt dansk fika. Lite coolt när man känner igen områden från filmer man har sett. Nu hamnade vi i New York public library. Stackars dom som satt där och pluggade, när det hela tiden kom turister och fotograferade. Biblioteket var med i filmen a day after tomorrow. Nu blev det glasspaus men det blev för mycket. Staden har väldigt många bra ställen där man kan sitta och vila. Ja som ni förstår så hamnar vi på många typiska turistställen men vi är ju turister. Efter många om och men bestämmer vi oss för att inte åka upp i empire state building. Nu börjar vi bli riktigt trötta och bestämmer oss för att vila benen lite i bryant park.Vi har märkt att människorna här verkar inte så stressade utan gillar att sitta ute och ta det lugnt. Nu har vi bestämt oss för att åka upp i Rockefeller center men först något att äta. Vi upptäckte sen att vi hade valt ett dåligt ställe att äta på men vi hade bokat biljetter så vi behövde äta snabbt. Vi åkte upp och det var helt magiskt. Nu traskade vi hem med trötta steg och köpte världens godaste pizzaslice som vi åt på hotellet. Nu är klockan 22 här och hos er är klockan fyra på morgonen. Nu ska vi gå och lägga oss. Ha en fin dag ?

Tyvärr så har vi problem med bilderna. Leif har tagit bilder och jag har filmat till instastories. Så just nu har jag bara det här att visa.

Det kommer fler bilder när vi får ordning på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *