Matrecept och förbjuden godis

Hej Ja ni undrar säkert varför jag inte skrev något igår och det kan jag säga er efter en natt utan sömn och att jag kände mig som en lastbil hade kört över mig. Så orkade jag ingenting och jag skulle hem till min kompis och bli bjuden på lunch. Det var ett tag sedan vi träffades men vi har alltid lika kul när vi träffas. I stället för att träffas personligen Så tog vi snacket på telefon. Väldigt länge. Jag har så många goda recept jag vill tipsa er om. Det är väl bara att sätta igång för något annat speciellt har ej hänt. Så då kör vi krämig pasta med soltorkade tomater. Receptet kommer från http://www.javligtgott.se/kramig-pasta-med-soltorkade-tomater-rosmarin-champinjoner-och-fetaost/

Då kör vi

 • 500 g pasta
 • ca 10 st soltorkade tomater
 • ca 150 g färska champinjoner
 • 1 röd paprika
 • 1 rödlök
 • 2 klyftor vitlök
 • 1 dl gott rödvin
 • 1 burk krossade tomater á 400 g
 • 1 burk crême fraiche á 2 dl eller som jag gjorde, jag tog i 5 dl
 • 1 kvist färsk rosmarin, eller 1,5 tsk torkad
 • 1 dl hackad färsk bladpersilja
 • 200 g fetaost
 • Salt och peppar
 • 2 msk olivolja


Börja med att finhacka rödlök och vitlök.

Fräs på låg värme i en stor gryta eller stekpanna med höga kanter.

Skär paprikan i ca 2×2 cm stora bitar, skär svampen i kvartar, och strimla den soltorkade tomaten.

När löken blivit mjuk tillsätter du grönsakerna samt rosmarinen och steker ytterligare några minuter på låg värme tills grönsakerna blivit mjuka.

Tillsätt rödvinet och låt reducera ner någon minut.

Ha därefter i crême fraiche, tomatkross, salt och peppar och rör om.

Låt koka i ca 15 minuter medan du kokar pastan. Smaka av med salt, peppar och toppa med bladpersilja. Du vill ha en mustig och ganska syrlig sås med tydlig smak av tomat, vitlök och rosmarin.

Rör ner den nykokta pastan i såsen och servera genast, tillsammans med fetaost eller liknande.

Jag har tyvärr ingen bild för det var så gott, så jag hann inte med att ta en bild. Jag har kommit på att jag gillar pasta när den är dränkt i en god sås.

Dock ska ni få en annan bild på godis som jag inte fick äta när jag var liten. Mina föräldrar sa att dom här var speciellt inte bra för tänderna. Det är något vitt pulver i dom som var fy för mina föräldrar. Jag älskade godiset och när jag hade en möjlighet så åt jag dom. Allt som är förbjudet smakar godare av en konstig anledning.

Det roliga är att jag har verkligen försökt att undvika att mina barn åt dom. Så dom lyckades, synd att dom inte sa samma sak om allt godis. Då hade jag kanske inte varit en sån godisråtta. Jag tror att jag måste köpa en sån påse. Nej nu kommer Svea snart, så jag måste plocka undan lite saker som inte är så hundvänliga. Ha en bra dag mina fina bästa läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *