Tankar om livsstil och boken Hälsorevolutionen.

Hej igår kände jag mig som en långtradare hade kört över mig. Jag hade 0 energi. Tur att jag inte hade några viktiga möten. Dagen började faktiskt bra jag lyckades jogga tre minuter och sen gå i en halvtimme och sen var tanken att gå till biblioteket för jag är klar med boken. På tal om bok så har jag börjat att läsa hälsorevolutionen och den är väldigt intressant.På någotvis är den också så självklar att det är viktigt att vi tänker på vad vi stoppar i oss. Det handlar mycket om att vi ska ta hand om oss själva så att vi inte blir sjuka. Jag tror faktiskt att man måste hitta sin livstill för att må bra. Jag känner under veckodagarna mår jag bra och sen när det blir helg mår jag sämre. Det är konstigt att man fortsätter att äta sämre på helgen när man vet att kroppen inte gillar det. Så jag kan verkligen rekommendera boken eller någon annan som handlar om antiinflammatorisk mat. Ja jag vet att många tänker att forskare säger så och en annan säger så och jag tänker även så men det skadar inte att ha lite koll på vad man stoppar i sig. Ja det här ämnet kan man ju prata om hur mycket som helst. Tänk vad allt skulle vara lättare om man kunde få reda på vad just jag/du ska äta för att må bra. Du ger ett blodprov och vips får du reda på att det här ska du äta och inte äta. Det blir kanske så i framtiden. Du går en gång om året och ser på dina värden, alltså förebygger en del vidriga sjukdomar. Då får du reda på att du äter för mycket av detta eller att du äter för lite. Något är fel om du är för smal eller för tjock. Jag gillar inte att man ska tycka det är så bra att vara jättesmal eller att det är bra att vara tjock för det är det inte när man tänker på hälsan. Du ska älska dig själv och det är helt rätt men är du för smal eller för tjock säger din kropp att det är något som är fel och det är dags att göra något åt det. Så hjälp dom som behöver hjälp.

Vi kommer säkert prata mer om detta känsliga ämne. Rörelse och sömn är också två viktiga faktorer för att vi ska må bra. Så du som känner att du behöver ändra din livsstil gör det nu och inte i morgon. Ta steg som du klarar av . Jag kan inte springa och nu har jag bestämt mig för att ta tag i det. Jag började med att jogga i en minut och det gör jag i en vecka. Sen ökar jag med en minut till. Nu är jag uppe i tre minuter. Små steg blir till stora steg. Målet är att jag ska kunna jogga i 30 min utan att dö.


Ta nu och hitta din plats, andas lungt och tänk på ordet roligt. Vad tycker du är roligt. Vad får dig glad. Vad får dig att skratta.? Kom ihåg att det här är mina tankar och tack för att du läste. Må så gott och tänk på vad du stoppar i dig eller inte stoppar i dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *