Har hittat en ny vegoblogg.

Hej Det är så kul att filma men det är även svårt. Jag har börjat lägga upp lite filmer på instastories men jag undrar om när det blir fel på filmen om man kan ta bort den. Ja ja det är inte helt lätt att filma och laga mat samtidigt. I filmen säger jag att jag ska lägga ut receptet till er på bloggen och det gör jag mer än gärna men först vill jag berätta var jag hittade receptet. Hos bloggaren http://Vegokak.se

Helt klart kommer jag titta in där fler gånger för det var så gott och sen är jag så tacksam för det tipset hon gav. ❤️Så då vill jag att ni ska få det. När du köper formbarfärs ska du låta det tina i minst 30 minuter. Jag började jobba med den när den fortfarande var lite kall, så nästan tinad. Då var det lätt att forma göttbullar, förresten så älskar jag ordet för köttbullar.

Okej ni som har missat filmen eller inte gillar att titta på filmklippet så kommer receptet här. Du lägger 850 gr formbar färs i en skål. Sen häller du i 2 tsk garam masala, 6 pressade vitlöksklyftor,0,5 dl riven ingefära och massa salt.Blanda med händerna och forma till jämnstora göttbullar. Häll sen rejält med olja i en stekpanna. Stek så dom blir bruna. Medelvärme och skaka runt dem så dom blir jämnstekta. Nästa tips är att hälla i kardemumma plus salt när du ska koka riset. Häll i ganska så mycket. Sen finriver du en lime och skivar salladslök tunt. Även det gröna på löken. Plocka upp göttbullarna och lägg i två hackade vitlök och fräs runt i olja. Ska ej få färg. Häll i 2 msk finriven ingefära och stek en minut sen häller du i 1 msk röd currypasta och i med en burk kokosmjölk. Häll i försiktigt så currypastan löser sig. Häll i sen 1 msk japansk soja. Ett tips gillar du sås så ta och dubbla allt till såsen stoppa ner göttbullarna i såsen så dom blir varma. Ta sen bort stekjärnet och strö över limezest och pressa även lime över. Blanda runt och servera ris med lite sesamfrö på toppen. Nu är det bara att njuta.

Ni måste göra dom så goda och det bästa är att inga djur har behövts dödas för att du ska få en god måltid.

Okej här kommer nästa sak till er. Ta tag i andningen och sen ritar ni en stor tallrik med något mönster på.

Nu måste jag ta tag i den här dagen. Idag är det fettisdagen ska du äta en. Det ska jag göra och kanske mer än en. Ha nu en kul dag, nu ska jag gå och ta hand om en katalog med en massa coola inredningsaker i som kommer upp snart i butiken. ?på er. Ni är bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *