Reseberättelse Köpenhamn del två.

Hej Då kör vi vidare och nu måste jag tipsa er om en restaurang ni bara måste testa. Vaekst lägg det på minnet, den låg ca 300 meter från vårt hotel. Så supercentralt och det var bra för klantiga jag gör något i duschen så jag råkar ut för diskbråck. Jag kom knappt ut ur duschen, så jag linkande runt som en gammal tant. Den här gången struntade vi i ströget, ja inte riktigt sant på lördagen gick vi till Irma och köpte lite mat till oss och blommor till värdparet . När jag är i Danmark köper jag alltid påläggschoklad och några chips som inte finns i Sverige. Nej den här gången gick vi i vintagekvarteren och jag hittade en Chanel sjal och en häftig jacka. Dock sov jag på saken men på lördagen köpte jag dom. Vi hade en mysig dag förutom att jag hade så ont men på kvällen ska jag träffa en massa doktorer, Nästan alla i min släkt är läkare. Okej tillbaka till Vaekst vilken mat och vilken service. Vi beställde en vegetarisk menu men vi ändrade lite på den och stoppade i torsk. Så först fick vi ett glas bubbel med

Jag ser trött ut men jag har så ont så jag vet inte riktigt hur jag ska sitta och som tur är ska jag klippa mig på torsdag.
Det här var så gott. Sen kom dom in med
Nu fick vi något att tänka på, ska vi äta fröna? Jag frågade och nej det var bara till prydnad men hon lugnade mig med att fler hade frågat. Nej så vi fick hemlagad smör till dessa goda bröd. Ett glass rött och plus världens godaste förrätt.

Svamp i en sås du kunde dö för. Jaha då kör vi vidare.
Sen får vi något crepesliknande med en otrolig sås till. Den här ska rullas och ätas med fingrarna.
Nu har vi fått in ett glas vitt vin tillsammans med den här måltiden som smälte i munnen. Ser ni dom gula blommorna i grönkålen.
Sen kommer dom in med en dryck/ Schout som bara glider sakta ner. Ni annar inte hur det vattnas i munnen nu när jag skriver till er.
Sen får vi in ett glas dessertvin till den här efterrätten. Maräng med glass i en magisk sås.
Sen fick vi kaffe och te med hemlagad godis. Vi hade tänkt gå till en bar efter vi hade ätit färdigt men det var innan vi åt den här goda middagen så vi linkade hem till hotellet. Sen nästa dag åkte vi och firade lilla Livs namnfest.

Där fick vi träffa hela tjocka släkten. Ja nu har en ny generation startat i min släkt. Hon var så söt min storebrors äldsta sons första barn. Efter en lång och rolig fest åkte vi sen hem till min andra storebror och där pratade vi länge om allt möjligt. Sen var det att gå upp tidigt och ta snälltåget hem som var så mycket bättre att åka med. Nu ska jag fixa till gästrummet för Hjalmar har sovit där i natt för han skulle flyga till tallin i jobbet och sen ska han sova där när han kommer hem. Ha en bra dag och tack om ni har orkat läsa det här långa inlägget. ?

2 svar på ”Reseberättelse Köpenhamn del två.

    • Hej Tina
      Oj så roligt att du också har varit där. Jag kommer helt klart gå dit igen. Kommer du också göra det? Så kul att du har hittat min blogg. Har du någon blogg? Ha en fin dag ☃️❄️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *