Vegetariskt recept och äntligen kom jag ut.

Hej I dag blev det en lugn gångtur på löpbandet och jag gick även en liten runda ute. Gud va skönt att komma ut igen. Okej jag lovade er att ni skulle få recept på något gott jag har lagat. Vad var det senaste i matväg som ni har fått. Det var någon soppa tror jag. Jag tänkte faktiskt att ni ska få ett recept som jag hittade hos http://Jessica Frej

Okej då sätter vi igång med att laga

Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap

  Du behöver för fyra personer

1 kg potatis

olivolja

salt

600 g quornbitar

0,5 tsk salt

0,5 tsk peppar

2 msk rapsolja, att steka i

3 klyftor vitlök

1 gul lök

4 dl creme fraiche 

2 tsk mörk soja

1 msk äppelcidervinäger

4 msk dragon, torkad

2 msk grönsaksfond

2 msk dijonsenap

8 soltorkade tomater, klippta i bitar

gärna blandad sallad till servering

Du gör så här. 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva potatisen i 0,5 cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta potatisen. Ringla över olivolja. Baka i ca 25 minuter. Du kan även ha ris,kokt potatis eller ta det som du är sugen på. Vi tog kokt potatis till, tyvärr var dom sönderkokta. Jag hade köpt mjölig potatis.
  3. Salta och peppra quorn. Stek quorn i rapsolja. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl. Låt puttra 5 minuter. Tiden får ni ta med en nypa salt.
  5. Sen är det bara tacka fina Jessica Frej för att hon lagar så god mat. Om ni känner igen hennes namn är det säkert från nyhetsmorgon. Hon brukar vara där och ge tips och laga mat

Jag får nu hoppas på att ni inte har fått det här receptet i ett tidigare inlägg. Okej isåfall får jag be om ursäkt men den här är så gott. Så man kan ge receptet två gånger.  Må så gott och ha en fin kväll. ? på er 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *