Här kommer salladsreceptet och ett tips till er när ni tränar.

Hej

Jag lovade er att ni skulle få recept på salladen som var så god

Sallad

1 st Aubergine

1 msk Olivolja

1 krm Salt Fint

1 st Romansallat

200 g Vanliga morötter

1 st Rödlök

1 st Kvisttomater

2 st Pitabröd

300 g Halloumi

1 krm Salt Fint

1 krm Svartpeppar Malen

Dressing

1 st klyftor Vitlök Vanlig

50 g Riven Ost

1 st Ägg

2 tsk Senap Dijon

1 msk Vitvinsvinäger

0.5 dl Rapsolja

1 krm Salt Fint

1 krm Svartpeppar Malen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader eller stek auberginen . Så här gör du

Skär auberginen i tunna klyftor. Om du väljer att göra dom i ugnen så Lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta efter smak. Blanda om så att oljan täcker ordentligt. Sätt in i ugnen ca 20 min eller så steker du dom på järnet. Jag gjorde så för vi har inte riktigt lärt oss hur våran nya ugn fungerar.

Skölj och skär salladsbladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Skala och riv morötter och skala och finstrimla rödlök. Skölj och tärna tomaterna sprid ut grönsakerna över salladen på fatet.

Dags att göra caesardressing

Riv vitlök. Blanda med riven ost, äggula, dijonsenap, och vinäger i en bunke. Mixa samman till en dressing med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt mixa. Smaka av med en nypa salt och peppar. Ringla hälften av dressingen över salladen på fatet.

Tärna pitabröden eller något annat bröd och halloumin. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek brödtärningarna gyllene på båda sidor. Häll över dem på ett fat.

Hetta upp lite ny olja och stek halloumitärningarna gyllene på båda sidor.

Toppa salladen med rostade aubergineskivor, gyllenstekt halloumi och brödtärningar. Ringla över resten av dressingen och krydda med lite salt och peppar. Så gott.

I dag tog jag ut datorn och satt ute och jobbade. Vår ovanvåning är som en bastu. Så skönt att sitta i skuggan. Den här värmen är makalös. På sommaren åker jag aldrig utomlands för att jag tycker det är för varmt. Jag åker när det är svalare men nu har värmen kommit till Sverige.

Ni som följer mig vet att jag har som mål att gå minst 10000steg och idag hade jag svårt att få ihop dom. Tanken var att jag skulle möta upp Leif vid affären men jag struntade i det och det var tur. Ni kommer snart förstå varför det var tur. Så istället gjorde jag ett pass på altanen. Jag kom på en bra sak med att ha en speciell strumpa för mina åderbråck. Ja har man fött fyra barn och ärvt åderbråck av sin pappa, ja då får man ha en speciell strumpa på sig som senare visade sig bra för mig när jag skulle gå upp och ner på pallen. Annars hade jag använt samma fot, nu sa jag vit och svart. Hoppas att det kan hjälpa någon annan som har samma problem.

När vi sen skulle åka och handla var bilen stendöd. Batteriett var urladdad, så det blev en promenad till affären. Vips 10OOO steg.

Nu ska vi sätta oss och lyssna på kaj linnas sommarprat och innan jag lägger mig ska jag göra lite pedikyr. Behövs verkligen. Må så gott ?Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *