En köttfri köttfärssås

Det känns lite konstigt att sitta och sy en jultomte i februari men jag fick inte tid innan julen. Jag skulle ju först sy färdigt bröllopspresenten. Jag har varit ute på nätet och tittat vad andra har sytt och det finns så sjukt duktiga människor därute. Det hände något kul, jag är med i en handarbetsgrupp på fb och där la jag upp bröllopspresenten. Det roliga var att det var många som gillade den och jag fick även en kommentar från en kvinna som sa att hon hade själv sytt den när ett av hennes barn skulle gifta sig. Roligt och nu till något helt annat. I dag lagade jag en så god köttfri köttfärssås, receptet kommer från bloggen älska att baka. Tyvärr var jag så hungrig att jag glömde att fotografera, så bilden kommer från hennes blogg.

Men min såg också ut så där.

Du ska använda 2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

3 morötter

2 burkar krossade tomater a’400g

1 dl tomatpuré

2 msk röd rödvinsvinäger

1 msk torkad oregano

1 msk torkad timjan

1 msk paprikapulver

1 tsk chilipeppar

2 tärningar grönsaksbuljong

2 burkar kidneybönor a’ 400g

Salt och peppar efter smak

Du börjar hacka löken och vitlöken sen river du morötterna. Lägger det sen i en gryta och steker dom mjuka. Sen häller du i allt utan bönerna. Låt småputtra i 30 min. Sen häller du i de sköljda bönerna. Om du inte gillar böner kan du mixa det annars låter du bönerna var hela. Servera med sallad och jag serverade även ris till den hungriga familjen. Nu har vi jobbat lite och nu ska jag gå ner och ta lite majskakor. Vi hörs ?Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *