Fel tid att gå och handla

Ja hur smart är man, jag sitter inne hela förmiddagen och jobbar. Ute är det vindstilla men väldigt grått. För några dagar sedan såg jag några snygga glas som jag tänkte ha som vardagsglas. Ja jag äter lunch och till slut är jag färdig att gå ut men då hade vädret ändrat sig för nu var det snöstorm. Tänk om jag hade gått tidigare när det bara var grått ute. Jag träffar min kära granne vid grindstolparna och hon säger att jag har valt perfekt tid för att vara ute och gå. Hon var på väg in med sina två härliga hundar. Jag kom på en smart idè , vi lånar hem den ena hunden för vi vet att le gillar den. Då blir han kanske sugen på att köpa hund eller som vi sa att nu blir det inget sex eller matlagning. Ditvägen gick bra jag hade vinden i ryggen, men synd att säga att jag hade den på hemvägen. Ibland höll man på att blåsa av trottoaren. Ja ja

Jag fick iallafall köpt mina glas.

Jag måste tipsa er om middagen som vi åt. Så gott med majsplättar med avokadochimichurri. Alltså hur svårt är det inte att säga det här och att komma ihåg vad det heter. Jag kallar det för grön geggamoja. Så skånskt. Här får ni receptet som kommer ifrån bloggen jävligt gott. Jag funderar faktiskt på att börja prenumera på vegotidningen. Nej dags att sy lite. Vi hörs ? Kramisar.

15 JAN 2018

4 portioner

Majsplättar

3,5 dl majsmjöl

1 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

0,5 gul lök

0,5 grön paprika

2 msk färsk koriander

2,5 dl yoghurt, t ex sojayoghurt

1 dl vatten

2 msk olivolja

1 dl majskorn

Avokadochimichurri

2 avokador

2 vitlöksklyftor

0,5 kruka persilja

1 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk agavesirap

2 tsk torkad oregano

salt

svartpeppar

Majsplättar

Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka den gula löken, paprikan och

koriandern fint.

Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.

Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.

Avokadochimichurri

Gröp ur avokadon. Blanda den med övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller mosa allt med en gaffel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *