Nu ska jag berätta en liten historia om vår gran.

Man åker till Georgien och handplockar fröna. Så vår gran började sitt liv som ett litet frö i Georgien. När vår gran fyller tre år får den lämna plantskolan.Sen börjar en ny fas i vår lilla grans liv, för då får den komma ut och planteras ut i deras odlingar. När vår gran fyller 6 år börjar man ana julgranens form. När vår gran fyller 7 år börjar man nu beskära den för att få den perfekta formen och för att stammen ska passa in i julgransfoten. Nu kommer man varje år fixa till vår gran så att den blir perfekt. När vår gran fyller 12 år är den färdig för att komma hem till oss. Nu är det vår tur att ta hand om den. Vår gran började som 5 cm och år 3 var den 20 cm. Nu växer den hela tiden och när granen är 6 år är den 70 cm och vid 7 års åldern är den 100 cm. Sen står den bara där och drömmer om att bli fin och vid nio årsåldern är den 150 cm. När den är tolv år så är den 200cm, så tänk på det att ni får en tonåring hem. Nu står den i vårt vardagsrum och myser.

Vi brukar ta in granen den 23, men vi tänkte att nu har vi tid att klä granen i lugn och ro. Inte bara slänga på lite julpynt. Så på med julmusik och klä granen. Bi som kom idag från Norrköping fick en mycket viktig uppgift, att försöka få ordning på en hög med danska flaggor. Han var jätteduktig, men till slut fick han ge upp. Sen avslutar vi med glögg och pepparkakor.

Det bästa med julen är när hela familjen samlas och bara myser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *