Åttonde dagen

Ja en hel dag med Lu, tyvärr också den sista dagen för nu börjar hemresan närma sig. Men en hel superdag har vi framför oss. Jag har under dagarna lagt undan en del saker i huvudet . Det första stoppet var en sjal med små får men jag hoppade över den. Det andra stoppet blev vid fenvik, typ som Nk hemma. Där rusade jag till väskavdelningen och fångade en väska dock blev det inte den som jag först hade tänkt mig. Personalen är väldigt trevliga och nyfikna var vi kommer ifrån men som sagt var tillbaka till väskan. Hon var snäll och gav mig ett kort där jag fick 20% rabatt på rean. Jag vet en kompis som skulle gillat det. Då köpte jag en annan väska än jag hade tänkt mig från början. Smart drag av butiken. 


Ja då gick vi till nästa avdelning och där hittade jag min blå fina kavaj och den måste givetvis bli min. 

Okej sen lämnade vi fenvik och styrde våra steg mot pannkakshuset som serverade glutenfria pannkakor. På vägen dit fick vi se och höra dessa tuffa gatumusikanter. Här i York finns så många duktiga gatumusikanter.


Det var så gott, jag tog en vegetarisk och dom andra tog en med bacon och kyckling. Alla butiker och matställen finns i gamla hus så miljön är helt otrolig. Efter maten vandrade vi runt i stan och tittade på klänningar till bröllopet, tyvärr hittade jag inga, men jag hittade det här snygga armbandet.


Så det fick också följa med. Nu var det dags att äta efterrätten så då gick vi till ett mysigt bageri.


Jag tog faktiskt en likadan jordgubbspaj som jag hade ätit tidigare men den är så goood. Till detta goda underverk fick jag ett te mango tango som var så god att jag ville ha namnet på det men då är han så snäll för deras te som dom säljer var slut så då ger han mig lite te i en plastmugg. Vilken service. 

Nu var det dags att gå hem och göra sig iordning för kvällens äventyr men först köpte vi hundmat och lite kex och nu undrar ni säkert varför vi gjorde det men det ska jag berätta för er. Här i York tar man hand om sina hemlösa på ett fint sätt och jag hade sett en hemlös som låg och sov med sin söta hund så då tänkte jag att jag inte skulle vara sämre än yorkborna så jag ställde påsen bredvid honom, det som var konstigt var att hunden vaknade inte. Jag har bett Lu ha lite extra koll på honom. 

I dag var det kapplöpningsrace i York så hela stan kokade av finklädda kvinnor och män och även dom var även lite väl runda under fötterna. Det var kul att se och jag älskar deras hattar.  Så hela york var partysugna. Vi hamnade på en vegetarisk restaurang och jag tror att det är det bästa vegetariska mat jag har ätit. Lu o Le var också supernöjda. Det bästa var att allt var glutenfritt och väldigt lokalodlat. Ett gäng ungdomar som har stället. Mycket trevligt.


Efter en god middag och en supergod flaska rött blev vi lite partysugna så vi gick till vidare ut i röjet. Vi hittade ett mysigt ställe vid vattnet så vi satte oss där och pratade. Efter ett tag kom El dit och vi fortsatte att prata. Lite väl länge med tanke på att vi ska hem imorgon men all tid med Lu är dyrbar. Så här dansas det för fullt inne i baren. Vi kunde inte ha en bättre dag och kväll. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *