Blir det en tomatplanta!

Det är ganska lustigt jag bor i ett stort hus med en stor trädgård och jag har inte gröna fingrar. Det har kanske inte heller varit mitt stora intresse. Jag gillar blommor och allt som hör till en trädgård, men jag gillar kanske inte jobbet bakom. Jag gillar se resultat direkt när jag gör något och det gör man inte när man sår. Jag tycker däremot att det är kul att sätta sommarblommor direkt i krukor. När vi köpte huset hade jag så många idéer men med fyra barn så blev det inte så mycket gjort och när jag gjorde något så dog det. Jag såg på Insta att man kan ta ett ekollen och sätta i en vas, wow tänkte jag det måste jag prova. Så när vi var på semester plockade jag med mig hem en hel hög med ekollen. Jag gjorde som dom sa och hur blev resultatet tror ni. Ja jag dränkte dom. Det hände något kul när jag var på antikmässan, där i en monter står en kvinna som har ett bord fullt med små vaser med växande ekollen. Jag går givetvis fram till henne och frågar hur hon hade lyckats att få dom att växa. Dom ska ej ligga i vattnet utan dom ska hänga precis ovanför vattenytan och så ska man ge dom jättemycket kärlek. Det roliga var att när vi pratar kommer ett annat par o säger att hon också hade misslyckats med sina ekollen. Trevligt samtal och att till hösten försöker jag igen. Men nu ska jag visa er ett annat projekt som jag hittade hos en annan bloggare yayas blogg.


Ta en kruka häll i jord och skär en 1 cm tomatskiva och lägg i krukan.


Häll över jord och vattna.


Trä sen en plastpåse eller plastfolie över och stick små hål i plasten. Ställ krukan sen på en ljus plats. Sen är det bara att vänta.Nu är det bara att hålla tummarna. Nej nu ska jag fortsätta sy och äta lite choklad, det är ju lördag. Det blev inget besök/hjälp hos dottern idag då hon är sjuk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *