Så gott

Nu äntligen känner jag att jag kan äta vegetarisk mat. Tidigare var det så många man skulle ta hänsyn till men nu kör jag eller vi. Har sagt till L om han saknar kött kan han beställa kött till lunchen. Tror inte han behöver det för vegetarisk mat är så gott och därför tänkte jag ge er ett gott recept på typ kåldommar. Ni tar svamp, purjolök, halloumiost, sesamfrön och hackar till små bitar. Börja med att bryna smöret sen häller ni på svampen och steker i ca fem minuter, därefter rör du ner resten. Krydda med salt o peppar och du kan även hälla i lite finhackad persilja eller örtkryddor som jag tog då jag ej hade persilja hemma. Häll på lite vitt vin eller vitvinsvinäger så det får koka in i svampen. Sen tar du pannan från värmen och häller på fiberhusken och rör om ordentligt. När den sväller kan du passa på att koka vatten med rikligt med salt i och där lägger du i sex stora savoykålsblad. Kålen ska förvällas i ca 10 min men se upp att dom inte blir för mjuka. Under tiden tar du 10 cocktailtomater och delar tomaterna i fyra delar. Lägg dom sen i pannan och häll på vinäger, chillisås, vatten och timjan. Efter att såsen har kokat en liten stund kan du om du tycker att det är för lite sås hälla i krossade tomater. Jag gjorde det. Ta fram en ungsform häll i såsen, börja sedan forma smeten till små avlånga ägg och rulla in dom i kålbladen. Ta ett litet snöre runt och bryn dom lätt på pannan. Därefter lägger du dom ovanpå såsen och sen in i ugnen. I 175 grader och vänta i ca 20 min. Servera med en god sallad till.


2 dl svamp, 1/2 dl purjolök, smör,2 msk vin, 1 dl halloumi, 2 msk sesamfrön, 1 msk persilja och 1 msk fiberhusk . 6 st stora savoykålsblad

Tomatsås 10 cocktailtomater, 2 msk smör, 1tsk timjan, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 msk chilisås och 2 msk vatten. Sen är det bara att njuta. Om ni lagar maten skulle det vara kul och höra vad ni tyckte. Jag hittade receptet birgittahoglundsmat.wordpress.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *